Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI CU SOARE (continuare) Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

28 Martie 2018
Vizualizari: 734
Comentează add

Peste 7 miliarde de lei a fost deficitul bugetar înregistrat de ţara noastră în luna februarie, neobişnuit pentru un început de an.

Deficit bugetar înregistrat de ţara noastră

florin-lepadatu

 

Peste 7 miliarde de lei a fost deficitul bugetar înregistrat de ţara noastră în luna februarie, neobişnuit pentru un început de an, când se înregistra un surplus - a declarat preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru.

El a adăugat, la o conferinţă de specialitate organizată la Banca Naţională, că o posibilă explicaţie este legată de cheltuieli temporare, de genul celei privind înzestrarea Armatei sau pentru plata subvenţiilor pentru agricultori.

Ionuţ Dumitru atrage, însă, atenţia că există şi alte tipuri de cheltuieli care ar putea afecta bugetul.

Ionuţ Dumitru: "Aş spune că ceea ce îngrijorează este legat de dinamica cheltuielilor recurente, şi anume cheltuielile cu salariile cresc foarte repede, peste ceea ce s-a bugetat.

Cheltuielile cu asistenţa socială cresc destul de repede şi încă nu a intrat în vigoare creşterea punctului de pensie, care e programat pentru jumătatea anului.

La salarii începând cu martie vor fi creşterile destul de mari din educaţie şi sănătate, care se vor adăuga efortului bugetar de până acum.

Cheltuielile cu bunurile şi serviciile cresc foarte repede, în primele două luni ale anului - e adevărat că avem doar două luni, dar totuşi dinamica îngrijiorează, iar pe partea de venituri aş spune că e inexplicabil cum încasările din accize scad faţă de anul trecut, când accizele au fost crescute în septembrie, de asemenea, impozitul pe profit în continuare are o performanţă foarte slabă, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior."

Ionuţ Dumitru a mai spus că nici în cazul încasărilor din contribuţiile sociale nu s-a înregistrat dinamica aşteptată - creşterea este prea mică, dacă se ţine cont de transferul contribuţiilor de la angajator la angajat şi de creşterea salariilor brute, potrivit Rador.


Etichete Ionuţ DumitruConsiliu Fiscal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live