Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

18 Noiembrie 2011
Vizualizari: 906
Comentează add

Proiectul desfăşurat la Galaţi îşi doreşte ca, în final, 5-6.000 de persoane să înveţe să acorde primul ajutor cu defibrilatorul stradal, în caz de urgenţă.

Defibrilatoare stradale la Galaţi

maria-mandita-galati

Defibrilatoare. Foto: Agerpres.

Peste două săptămâni, în şapte puncte intens circulate din municipiul Galaţi ar urma să se instaleze tot atâtea defibrilatoare stradale, aparatură în valoare de 14.000 de euro, achiziţionată cu fondurile Asociaţiei SMURD, din care fac parte Consiliul Local, Consiliul Judeţean, ISU şi DSP Galaţi.

Instalarea celor şapte defibrilatoare se datorează unui parteneriat între Romanian Rescue Asociation, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Consiliul Naţional Român de Resuscitare şi Asociaţia SMURD Galaţi.

Cele şapte defibrilatoare vor fi instalate în următoarele puncte: Palatul Navigaţiei, Trecere BAC, pe strada Domnească în zona hotelului Dunărea, în zona staţiei de autobuz din Ţiglina 1, la intrarea în halele noi din Piaţa Centrală, în zona sediului central al Consiliului Judeţului Galaţi şi la Palatul de Justiţie.

După instalare, va urma o etapă de instruire a angajaţilor care lucrează în instituţiile aflate cel mai aproape de defibrilatoare, astfel încât dacă unei persoane i se va face rău, cineva din apropiere să poată folosi aparatul.

Proiectul desfăşurat la Galaţi îşi doreşte ca, în final, 5-6.000 de persoane să înveţe să acorde primul ajutor cu defibrilatorul stradal, în caz de urgenţă.

Totodată, în anii următori proiectul de montare a defibrilatoarelor stradale va continua astfel ajungându-se la 50 de aparate amplasate în diverse locaţii. 


Etichete Ştiri su-estGalaţidefibrilatoarestarăresuscitareproiect

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live