Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

6 Iunie 2017
Vizualizari: 958
Comentează add

Ministrul Finanţelor a spus că locul consultanţilor fiscali va fi luat de o aplicaţie ce se va folosi de datele fiscale centralizate pe o platformă electronică

Declaraţiile fiscale la impozitul pe gospodărie se vor face pe internet

-

Ministrul finanțelor, Viorel Ștefan. Foto: Arhivă

Guvernul nu renunţă la ideea impozitului global pe gospodărie, dar consultanţii fiscali ar urma să fie înlocuiţi de o aplicaţie informatică, spune ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan.  

"Este un stil extraordinar, este faptul că am ajuns la concluzia că ceea ce ar fi trebuit să facă acei consultanţi fiscali se poate rezolva folosind resursele informatice care astăzi se regăsesc în diverse instituţii ale statului, în administraţie centrală sau locală dacă noi suntem în stare să le integrăm printr-o aplicaţie informatică.

Dacă noi reuşim să integrăm toate informaţiile care există pe diverse platforme atunci vom avea tot ce ar fi trebuit să conţină declaraţiile fiscale colectate de consultanţe. Cred că aceasta este o soluţie mai ieftină, mai bună, mai modernă.

Implementarea acestui sistem de gestiune a impozitului pe venit s-ar putea să facă obiectul unui program pe următorii doi, trei ani de zile. Vor fi două sau trei etape de implementare şi cu siguranţă prima etapă va fi de la 1 ianuarie 2018.

Va însemna globalizarea în 2019 în mai a veniturilor din toate sursele din care se realizează venituri fără a se elimina reţinerea la surse pentru veniturile de natură salarială."

Ministrul de Finanţe a anunţat că, până la jumătatea lunii iunie, va fi prezentat un proiect de modificare a Codului Fiscal în întregul său, şi care va cuprinde şi noul sistem de impozitare globală a veniturilor.

Viorel Ştefan susţine că, în prezent, sistemul informatic al ANAF nu permite aplicarea rapidă a unui asemenea sistem, după cum relatează redactorul RRA Iulian Olescu.


Etichete Viorel Ştefanministrul finanţelorimpozitul global pe gospodărieglobalizarea veniturilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live