Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

20 Iunie 2017
Vizualizari: 1427
Comentează add

O nouă zi de calcule şi negocieri intense cu o zi înainte de votul asupra moţiunii de cenzură depuse de social-democraţi împotriva fostului lor guvern condus de Sorin Grindeanu.

Declaraţii privind poziţionarea politică la moţiunea de cenzură

alina-bordeiasu

La Parlament se anunţă o nouă zi de calcule şi negocieri intense cu o zi înainte de votul asupra moţiunii de cenzură depuse de social-democraţi împotriva fostului lor guvern condus de Sorin Grindeanu.

Opoziţia vrea să stea deoparte de ceea ce a numit conflictul intern din PSD. Şi pentru că fiecare vot contează, în atenţia coaliţiei PSD - ALDE rămân şi astăzi parlamentarii de la UDMR, deşi spun că moţiunea ar putea trece şi fără voturile maghiarilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea că va discuta şi în zilele următoare cu cei de la UDMR în baza acordului de colaborare pe care îl au.  

"Fără voturile UDMR, avem o majoritate confortabilă pentru a trece moţiunea. Asta e bine de ştiut", a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea.  

UDMR nu a decis, deocamdată, cum se va poziţiona faţă de moţiunea de cenzură.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, admitea că negocieri şi discuţii vor mai avea loc şi în zilele următoare, pentru că fiecare vot contează.  

"Părerea mea este că nu ar trebui alte grupuri parlamentare să încerce să blocheze ceea ce doreşte majoritatea în momentul acesta să facă, adică să soluţionăm criza politică. Înseamnă un singur lucru, până la urmă, demiterea primului ministru şi trecerea la etapa următoare", a opinat liderul ALDE.

Parlamentarii PNL vor fi prezenţi miercuri, 21 iunie, în sală, la moţiunea de cenzură, dar nu vor vota - a anunţat liderul formaţiunii, Ludovic Orban.

"Nu voi mai îngădui nicio negociere pe sub masă, niciun aranjament de culise şi niciun blat cu partidul de guvernământ", a declarat proaspăt alesul lider al PNL, Ludovic Orban.

Liderul grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a anunţat că fiecare parlamentar al grupului va vota miercuri aşa cum crede de cuviinţă


Etichete Liviu DragneaSorin GrindeanuCălin Popescu-TăriceanuVarujan Pambuccian

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live