Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

19 Noiembrie 2020
Vizualizari: 183
Comentează add

Declaraţii după întrevederea secretarului de stat american Mike Pompeo cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

Declaraţii după întrevederea Mike Pompeo - Benjamin Netanyahu

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Foto: facebook.com/Net

La Ierusalim, după întrevederea cu secretarul de stat american Mike Pompeo, premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a elogiat într-o declaraţie de presă realizările administraţiei preşedintelui Trump: recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului şi recunoaşterea suveranităţii israeliene asupra Înălţimilor Golan.

Datorită preşedintelui Trump, Statele Unite au ieşit din periculosul acord nuclear cu Iranul şi l-au eliminat pe comandantul Gărzilor Revoluţiei Islamice.

Datorită administraţiei Trump, a subliniat premierul Netanyahu, Israelul a reuşit să încheie pacea cu trei ţări arabe. Dragoş Ciocîrlan relatează.

Reporter: Dimineață, după întrevederea cu premierul Benjamin Netanyahu, la Ierusalim, secretarul de stat Mike Pompeo a declarat că vor fi luate măsuri de identificare a organizațiilor angajate în campania BDS, de boicotare a Israelului şi a promis că va fi retras sprijinul acordat acestor organizații. Mișcarea BDS a fost inițiată în 2005 de Omar Barghouti, care a declarat recent că scopul final este eliminarea statului Israel. Pompeo a spus astăzi că America este alături de Israel ca niciodată până acum. Secretarul de stat a condamnat agresiunea regională a Iranului, spunând că nu va fi redusă presiunea asupra regimului de la Teheran, care este principalul sponsor de stat al terorismului în lume. Pompeo a confirmat că va vizita Înălțimile Golan, teritoriu capturat de Israel în războiul de șase zile din 1967.

Realizator: Secretarul de stat american aflat în turneu de adio după înfrângerea lui Donald Trump la prezidențiale ar fi, potrivit presei islaeliene, primul șef al diplomației americane care vizitează o colonie israeliană din Cisiordania ocupată. După cum amintește France Presse, colonizarea teritoriilor palestiniene calificată drept ilegală de dreptul internațional s-a amplificat în ultimii ani sub impulsul premierului Netanyahu și pe timpul administrației Trump.


Etichete (ph)Benjamin Netanyahumike pompeodeclaratii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live