Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

27 Ianuarie 2016
Vizualizari: 3051
Comentează add

Direcţiile de Taxe şi Impozite ale Sectoarelor 2 şi 3 ale Capitalei le solicită celor care deţin un locde parcare să depună o nouă declaraţie de impunere până la 31 ianuarie.

Declaraţii de impunere, pentru parcările de reşedinţă din sectoarele 2 şi 3

atena-teognoste

Foto: Atena Teognoste.

Direcțiile de Taxe și Impozite ale Sectoarelor 2 și 3 ale Capitalei solicită contribuabililor care dețin un contract de închiriere pentru locurile de parcare de reședință să depună o nouă declarație de impunere până la data de 31 ianuarie a acestui an.

Ei au justificat această nouă declarație de impunere ca urmare a Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 218/2015 privind stabilirea nivelului impozitelor şi taxelor locale.

Iulian Ilie, șeful Direcției Taxe și Impozite sector 3 a declarat pentru postul nostru de Radio că "în Normele Metodologice ale Hotărârii Consiliului General al Municipiului București se menționează obligativitatea persoanelor fizice și juridice care ocupă domeniul public, parcările de reședință încadrându-se în această categorie, au obligația ca de a depune declarația anuală până pe data de 31 ianuarie a fiecărui an".

Pentru a evita aglomerația la ghișee Direcția de taxe și impozite de la sectorul 3 a anunțat că se prelungește termenul de depunere a acestor declarații până la data de 31 martie.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Alexandru Ichim a declarat că atâta timp cât există un contract între contribuabil și administrația locală, pe baza căruia se încasează taxa pentru locul de parcare nu mai trebuie completată o altă declarație de impunere.

Reprezentanții Direcțiilor de Taxe și Impozite de la sectoarele 4 și 5 nu au decis încă să solicite aceste declarații de impunere însă au cerut precizări de la Primăria Capitalei.

Și reprezentanții primăriei sectorului 1 revin asupra deciziei privind declarația de impunere după ce s-au consultat cu reprezentanții municipalității.

"În urma discuțiilor avute cu reprezentanții Primăriei Municipiului București s-a ajuns la concluzia că în sectorul 1 Declarația de impunere nu este obligatorie. Primăria Sectorului 1 încheie contracte de închiriere a locurilor de parcare de reședință, care sunt titlu de creanță. Contribuabilii nu pot plăti impozit pe proprietate pentru locul de parcare de reședință, deoarece nu îl au în proprietate", se arată într-un comunicat de presă.

"Am găsit o soluție administrativă prin care să nu obligăm contribuabilii să completeze acea Declarație de Impunere.Conform legii, dacă există deja un contract încheiat între contribuabil şi Administrația Domeniului Public, acesta trebuie să plătească doar taxa, fără să mai fie nevoit să mai completeze alte documente pentru obținerea unui loc de parcare de reşedință. Numai cei care au în proprietate locurile de parcare trebuie să depună declarațiile deimpunere”, a precizat viceprimarul sectorului 1 Vasile Moțoc.


Etichete Bucureştideclaraţie de impunerelocuri de parcarereşedinţătaxe şi impozitepurtătorul de cuvânt al Primăriei CapitaleiAlexandru Ichim

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live