Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Mai 2018
Vizualizari: 489
Comentează add

Posibilitatea ca Pilonul II de pensii să devină opţional este "începutul sfârşitului pentru acest sistem", consideră şeful statului.

Declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis privind Pilonul II de pensii

radiojurnal

 Foto: presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că posibilitatea ca Pilonul II de pensii să devină opţional este "începutul sfârşitului pentru acest sistem". El a precizat că în programul de guvernare al social-democraţilor nu se regăseşte o astfel de opţiune. 

"Faptul că acum PSD-ul recunoaşte că vrea să transforme Pilonul II de pensii este o veste proastă, foarte proastă. Aş putea să spun că este începutul sfârşitului pentru Pilonul II, fiindcă vor găsi noi şi noi metode de a convinge oamenii să nu contribuie la Pilonul II, ci să treacă la Pilonul I. Este, pe de altă parte, politic vorbind, ciudată această evoluţie, fiindcă transformarea Pilonului II în pilon opţional este o decizie extrem de importantă, politic vorbind, şi ar fi trebuit să ştie românii înainte de alegeri că PSD-ul are această intenţie", a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis. 

Reacţia şefului statului a apărut după ce aseară, ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că Pilonil II de pensii va deveni opţional. Premierul Viorica Dăncilă a declarat că Pilonul II de pensii nu va fi desfiinţat şi că sunt analizate toate opţiunile.


Etichete Lia Olguţa Vasilescupensiipilonul IICAScontribuţiiViorica DăncilăPSDOrlando TeodoroviciDarius Vâlcov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live