Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA - continuare Luni, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

24 Mai 2018
Vizualizari: 321
Comentează add

Noi critici la adresa guvernului din partea preşedintelui Klaus Iohannis, care spune că executivul nu a investit suficient în autostrăzi.

Declaraţii ale preşedintelui în cadrul unei dezbateri despre industria auto

oana-bala

Foto: Administratia prezidentiala

Noi critici la adresa guvernului din partea preşedintelui Klaus Iohannis, care spune că executivul nu a investit suficient în autostrăzi. Şeful statului a făcut declaraţia la Piteşti, în cadrul unei dezbateri despre industria auto care s-a încheiat în urmă cu scurt timp.

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că industria auto din România este vârful de lance al competitivităţii industriale şi a precizat că cifra de afaceri a acestui sector a crescut de trei ori în ultimii zece ani, până la circa 23 de miliarde de euro în prezent.

Şeful statului a menţionat că România se află printre primii producători auto din UE şi că premisele pentru 2018 în planul producţiei de autoturisme sunt cât se poate de promiţătoare.

Pe de altă parte, preşedintele României a afirmat că dezvoltarea infrastructurii reprezintă cheia prosperităţii şi că lipsa de autostrăzi este reclamată atât de către mediul economic, cât şi de cetăţeni.

Klaus Iohannis: În afară de hărţi colorate şi planuri frumoase, lumea se uită şi la rezultate, iar cei 15 kilometri de autostradă daţi în folosinţă în ultimul an şi jumătate înseamnă ridicol de puţin, dovada lipsei de capacitate şi de mobilizare în jurul unui obiectiv naţional esenţial.

De aceea, îmi doresc să văd oameni mai responsabili în funcţiile executive, care să gândească dincolo de interesul de partid, în interesul României.

Şeful statului va vizita în scurt timp Uzina Automobile Dacia de la Mioveni, unde va discuta cu membri ai conducerii şi cu angajaţi ai companiei.


Etichete Klaus Iohannisindustria autocriticiguvernautostrazi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live