Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Duminică, 17 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Noiembrie 2020
Vizualizari: 314
Comentează add

Înghețarea prețurilor la alimente la începutul pandemiei, idee pe care autoritățile de la București o luaseră în calcul, „ar fi însemnat o catastrofă pentru economie”

Declaraţii ale preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu

radiojurnal

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, în studioul Radio România Actualități. Foto: Arhivă

Înghețarea prețurilor la alimente la începutul pandemiei, idee pe care autoritățile de la București o luaseră în calcul, ar fi însemnat o catastrofă pentru economie, dar și pentru aprovizionarea populației, consideră președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

El spune că măsura ar fi generat penurie de alimente și situații similare cu cele din perioada comunistă. În ceea ce privește campaniile efectuate de restricții, Bogdan Chirițoiu spune că guvernul ar trebui să le acorde sprijin, însă doar celor care mai pot fi salvate.

Bogdan Chiriţoiu: Nu vom putea salva pe toată lumea, încercăm să ţinem pe toată lumea la suprafaţă, dar evident că vor fi anumite schimbări în economie ca rezultat al acestei crize. Probabil că unele sectoare, sectoarele digitale, vor creşte mai repede decât în ar fi crescut în lipsa pandemiei, ci sectoarele care sunt afectate de tranziţia asta spre digital vor capota mai repede decâr ar fi capotat fără pandemie. Nu are sens să investim bani publici în sectoare care sunt cumva condamnate de evoluția tehnologică.


Etichete (ph)concurentapreturi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live