Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

30 Mai 2019
Vizualizari: 801
Comentează add

Preşedintele României, Klaus Iohannis este aşteptat să facă declaraţii de presă în aproximativ o oră, după ce joi la prânz a discutat cu premierul Viorica Dăncilă.

Declaraţii ale premierului Dăncilă la începutul şedinţei de guvern

andrei-serban

Viorica Dăncilă              Foto: europarl.europa.eu/meps/ro/95281/Viorica_DĂNCILĂ.

Preşedintele României, Klaus Iohannis este aşteptat să facă declaraţii de presă în aproximativ o oră, după ce joi la prânz a discutat cu premierul Viorica Dăncilă.

Cei doi au vorbit despre preconizata remaniere a guvernului, dar şi despre cererea preşedintelui de demitere a miniştrilor de Interne şi Externe, dar şi despre rezultatele referendumului pe teme din justiţie.


Reporter: Premierul Viorica Dăncilă a amintit la începutul ședinței de guvern că a cerut un raport din partea Ministerului Afacerilor Externe și din partea Ministerului de Interne privind de dificultățile întâmpinate de alegători la srutinul europarlamentar din 26 mai.

Premierul a susținut că nu vrea să ia decizii pripite și că trebuie să cântărească cu mare atenție măsurile care vor fi adoptate pentru ca în viitor asemenea greșeli să nu se mai repete.

Viorica Dăncilă a amintit și faptul că astăzi a discutat cu președintele Klaus Iohannis noile propuneri la Ministerele Justiției, Fonduri Europauropene și Relația cu românii de pretutindeni și că așteaptă din partea acestuia o decizie în zilele următoare.


Viorica Dăncilă: Am discutat fiecare propunere în parte, de asemenea, am discutat despre propunerea pentru vicepremier pe parteneriate strategice, iar în scurt timp sperăm să avem un răspuns de la domnul preşedinte Iohannis. De asemenea, în următoarea perioadă vom avea o discuţie în forurile statutare ale PSD, vom avea o discuţie cu partenerii noştri de la ALDE, în urma căreia vom lua o decizie care să reflecte voinţa cetăţenilor exprimată la referendum.


Reporter: Viorica Dăncilă mai spus că, în opinia ei, reflectarea votului exprimată de populație la referendumul pe tema justiției din 26 mai se poate face prin modificări legislative care să fie adoptate de parlament.


Etichete viorica danciladeclaratiiguvernklaus iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live