Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 23 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

4 August 2021
Vizualizari: 148
Comentează add

Declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis, după vizita în Parcul Natural Comana, din judeţul Giurgiu.

Declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis

florin-lepadatu

Klaus Iohannis în Parcul Natural Comana. Foto: captură video.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat miercuri Parcul Natural Comana, din judeţul Giurgiu, dorind să atragă atenţia asupra importanţei zonelor naturale protejate.

Şeful statului a făcut apoi declaraţii de presă, printre teme numărându-se pandemia de COVID, dar şi aspecte de pe scena politică.

Oana Bâlă relatează: "Pandemia de COVID-19 poate fi învinsă prin vaccinare, nu prin impunerea unor măsuri restrictive, a declarat președintele Klaus Iohannis. Şeful statului a atras din nou atenția că pandemia nu s-a terminat și a subliniat că trebuie îmbunătățită campania de vaccinare.


Klaus Iohannis: Chiar dacă este posibil să se introducă anumite restricții pentru persoane nevaccinate în restaurante, cinematografe și așa mai departe, asta nu rezolvă problema, rezolvă doar probleme punctuale. Problema se rezolvă prin vaccinarea în masă. Pe de altă parte, noi suntem acuma deja în al doilea an de pandemie. Nu pot să accept măsuri care duc la discriminări. Nu putem să învingem pandemia prin discriminare. Noi putem să învingem pandemia prin vaccinare.

Președintele României a făcut referire și la scena politică și a afirmat că unele reforme nu au fost puse în aplicare de coaliția de guvernare, despre care a spus că funcționează, dar nu perfect.


Klaus Iohannis: Bunăoară, SIIJ nu a fost desființat, chit că toată lumea s-a lăudat că așa va face, dar ministrul justiției nu a găsit calea potrivită. Legile justiției - nici nu există un proiect acceptat în coaliție şi sunt și eu nemulțumit de aceste lucruri și sunt și alte și alte reforme, care au fost promise și deocamdată auzim că se întâlnesc și se discută. Deci mai este mult de lucru, dar această formulă eu sunt convins că poate să funcționeze.

Şeful statului a făcut aceste declarații după o vizită în Parcul Natural Comana, prilej cu care a vorbit despre importanța acțiunilor de combatere a schimbărilor climatice, dar și despre protejarea mediului."


Etichete klaus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live