Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Mai 2020
Vizualizari: 117
Comentează add

Declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis despre evoluția economică, situația sanitară și măsurile de relaxare a restricțiilor în starea de alertă.

Declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis

florin-lepadatu

   Klaus Iohannis. Foto: Presidency.ro.

Președintele Klaus Iohannis a făcut marţi un nou apel către populație și către instituții pentru a respecta măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

El le-a cerut autorităților locale să se implice mai mult și mai ferm în gestionarea situației, iar cetățenilor să conștientizeze mai bine responsabilitatea fiecăruia.

Reporterul RRA Oana Bâlă despre declarațiile președintelui la finalul unor discuții cu membrii guvernului despre evoluția economică, situația sanitară și măsurile de relaxare a restricțiilor în starea de alertă: "Președintele Klaus Iohannis a declarat că dacă regulile impuse de către autorități în contextul pandemiei cu noul coronavirus vor fi constant încălcate vor apărea noi focare, dar și un val de îmbolnăviri şi le-a cerut autorităților locale să aibă un rol mai ferm în comunitățile pe care le administrează.

Şeful statului a amintit că au fost două luni grele pentru toți și ar fi dramatic să se irostească tot ceea ce s-a câștigat cu sacrificii în perioada stării de urgență.

Klaus Iohannis: "Vedem tot felul de iresponsabili care răspândesc, unii din inconştienţă, alţii din rea voinţă, dezinformări şi propagă tot soiul de teorii ale conspiraţiei, cu scopul de cultiva neîncrederea în rândul cetăţenilor.

Aceste abordări, care contestă gravitatea virusului, sunt nocive, pentru că mistifică evidenţa, erodează autoritatea statului şi pot crea breşe, afectând solidaritatea şi responsabilitatea socială, care sunt fundamentale pentru a putea depăşi cu bine această perioadă dificilă."

 Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a susținut că viziunea pentru dezvoltarea României în următorii ani se va fundamenta pe inovare, competitivitate și pe investiții masive în infrastructură și a solicitat sprijinul forțelor politice credibile și mediului de afaceri privind oferirea de încredere angajaților și întreprinzătorilor."


Etichete klaus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live