Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

20 Martie 2019
Vizualizari: 576
Comentează add

Premierul Marii Britanii, Theresa May, declaraţie la reşedinţa din Downing Street 10 după ce a înaintat o solicitare formală liderilor Uniunii Europene pentru amânarea Brexit-ului.

Declaraţie Theresa May cu privire la solicitarea de amânare Brexit Declaraţie Theresa May cu privire la solicitarea de amânare Brexit - Conține video

radu-dobritoiu

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a susţinut o declaraţie de presă în această seară la reşedinţa din Downing Street 10 după ce a înaintat o solicitare formală liderilor Uniunii Europene pentru amânarea Brexit-ului.

 

 

Referendumul care a condus la Brexit "a fost cea mai mare decizie democratică din istoria ţării noastre" - a declarat Theresa May potrivit BBC care a transmis în direct declaraţia. În acest moment nu putem părăsi Uniunea Europeană la 29 martie, potrivit Articolului 50 din acordul negociat. Această întârziere reprezintă o problemă de regret maxim, personal, pentru mine.

"I-am scris astăzi lui Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, şi i-am solicitat modificarea Articolului 50 până la 30 iunie pentru a le acorda timp membrilor Parlamentului [Britanic] să ia o decizie finală" - a declarat Theresa May în declaraţia transmisă în direct de BBC.

Theresa May a adăugat că săptămâna viitoare ar putea readuce în Camera Comunelor acordul negociat cu Bruxellesul pentru un al treilea vot.


Etichete negocieti Brexitamanare BrexitTheresa May 20 martie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live