Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Mai 2020
Vizualizari: 5423
Comentează add

Declarație pe proprie răspundere ptr. ieșirea din localitate #staredealertă

radiojurnal

Captură foto. Foto: mai.gov

DESCARCĂ NOUA DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE

În timp ce în interiorul localității de reședință oamenii se pot deplasa fără a mai avea nevoie de declarație pe propria răspundere, se poate ieși din localitate doar pentru anumite motive și cu declarație pe proprie răspundere, document tip disponibil pe site-ul Ministerului de Interne.

Potrivit legii, starea de alertă nu poate depăși 30 de zile și poate fi prelungită pentru motive temeinice, la propunerea Ministerului de Interne.

În actul normativ se mențin restricțiile de circulație între localități, carantina și izolarea la domiciliu, dar sunt stabilite și amenzi pentru nerespectarea măsurilor impuse de autorități.

Până luni însă în România este în stare de alertă, instituită aseară de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, devenind obligatorie purtarea măștii, astfel încât nasul și gura să fie acoperite în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise.

Reporterul RRA, Alex Lancuzov, este acum la intrarea pe Autostrada Soarelui. Bună ziua, Alex. Iese sau nu iese lumea din București?


Reporter: Bun găsit. Este trafic moderat la intrarea pe Autostrada Soarelui, aproximativ o jumătate dintre autovehicule fiind comerciale, adică dube, furgonete și camioane, foarte puține mașini mici, să spunem turistice.

Aici, la întrarea pe A2 sunt filtre ale Poliției Rutiere, care verifică dacă șoferii au declarații și motiv întemeiat pentru a ieși din localitate. Nu au fost probleme, dar atenție, nici nu se pot aplica amenzi în acest sfârșit de săptămână.

Nu în ultimul rând, nici vremea nu ține cu cei care ar vrea totuși să meargă pe litoral, pentru că în București și la mare este înnorat și bate puternic vântul.

(RS)


Etichete declaratie pe proprie raspunderestare de alerta(RS)documentcoronavirusromaniadeclaratie stare de alertanoua declaratie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live