Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ISTORICA (R) Marţi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1065
Comentează add

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, va semna astăzi o declaraţie interparlamentară de combatere a antisemitismului şi a crimelor comise din ură.

Declaraţie interparlamentară de combatere a antisemitismului

radiojurnal

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Foto: facebook.com/zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, va semna astăzi, în localitatea cehă Terezin - locul unui fost lagăr evreiesc - o declaraţie interparlamentară de combatere a antisemitismului şi a crimelor comise din ură.

Politicienii îşi exprimă astfel solidaritatea cu statul evreu, dorind să tragă un semnal de alarmă pentru ca atrocităţile petrecute în urmă cu peste 70 de ani să nu mai aibă loc niciodată, a precizat, pentru postul nostru de radio, Valeriu Zgonea.

El s-a referit la iniţiativa diplomaţiei parlamentare, la care România ia parte alături de Legislativul de la Praga, cel israelian şi Consiliul European Evreiesc.

"Vom aduce alături de Cehia şi România, la aceeaşi masă, religii diferite, opinii diferite, continente diferite care îşi asumă dimensiunea parlamentară a dorinţei de a mobiliza cetăţeni din ţările lor să militeze activ, să susţină cu instrumente paşnice pentru buna înţelegere şi acceparea diveristăţii, a diversităţii de toate tipurile - religioase, de rasă - astfel încât manifestări antisemite, antireligioase, xenofobe să nu se mai petreacă", a spus Valeriu Zgonea.

Acţiunea interparlamentară de astăzi se alătură Declaraţiei semnate în 2009 la Terezin de prim-miniştrii din peste 40 de ţări, ne-a informat reporterul nostru Petruţa Dinu. 


Etichete CehiaTerezinValeriu ZgoneaantisemitismevreicrimelagărHolocausturăcredinţăsolidaritatediplomaţiexenofobie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live