Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Iulie 2017
Vizualizari: 731
Comentează add

Summitul G20 al ţărilor dezvoltate şi cu economii emergente s-a încheiat, la Hamburg, cu o declaraţie finală.

Declaraţie finală la Summitul G20 de la Hamburg

radiojurnal

Summitul G20 al ţărilor dezvoltate şi cu economii emergente s-a încheiat ieri, la Hamburg, cu o declaraţie finală. După cum ne-a relatat corespondentul nostru în Germania, Vlad Drăghicescu, în document Statele Unite au acceptat condamnarea protecţionismului, compromis considerat irealizabil înainte de reuniune, însă, cancelarul german, Angela Merkel, a spus că subiectul rămâne unul delicat.

De asemenea, actul consemnează determinarea tuturor ţărilor din G20 de a implementa măsurile din acordul climatic de la Paris, cu excepţia Statelor Unite.

În contextul violenţelor extreme petrecute în Hamburg pe durata summitului, Angela Merkel a promis sprijinirea celor care au avut de suferit din cauza lor, iar preşedintele federal, Frank-Walter Steinmeier, a anunţat că astăzi va evalua situaţia din oraş.

La Summitul G20 s-a vorbit şi despre migraţie. Italia rămâne din nou singură pentru a gestiona afluxul de migranţi, Roma obţinând un sprijin formal, respectiv înfiinţarea în Libia a unui centru de coordonare şi salvare maritimă complet operaţional, dar premierul italian, Paolo Gentiloni, a subliniat că ţara sa se va implica în continuare în salvarea migranţilor în Marea Mediterană - notează corespondenta noastră, Elena Postelnicu.


Etichete Declaraţie finalăSummitul G20Hamburg

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live