Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

8 Martie 2017
Vizualizari: 629
Comentează add

Parlamentul a adoptat, într-o şedinţă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, un proiect de declaraţie despre rolul Legislativului ca instituţie centrală a democraţiei.

Declaraţie despre rolul Legislativului ca instituţie centrală a democraţiei

alina-bordeiasu

   

Majoritatea parlamentară a adoptat, într-o şedinţă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, un proiect de declaraţie despre rolul Legislativului ca instituţie centrală a democraţiei.

Proiectul a fost iniţiat de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, după ce Curtea Constituţională a respins sesizările făcute de CSM şi de preşedintele Klaus Iohannis, pe marginea Ordonanţei 13.

Însă, parlamentarii din opoziţie nu au fost de acord cu acest demers, considerat inoportun şi chiar ridicol, de unii dintre ei.

În proiectul de declarație se arată că deciziile CCR ar trebui să pună capăt încercărilor de subminare a rolului Legislativului, ca instituție centrală a democrației.

Călin Popescu-Tăriceanu: "Parlamentul României califică drept neconstituționale și inacceptabile judecățile pe care fie președintele României, fie Consiliul Superior al Magistraturii, fie reprezentanți ai Ministerului Public le formulează la adresa unor decizii și activitățile Guvernului.

"Asemenea acțiuni uzurpă ilegal și abuziv dreptul excusiv al Parlamentului de a trage Guvernul la răspundere, în diferitele forme prevăzute de lege și de regulamentele Camerelor pentru activitatea sa".

Deputatul PNL, Cătălin Predoiu, a susținut că acest proiect de declarație nu ajută la consolidarea rolului și a credibilității Parlamentului.

'Cel mai mare rău  ni-l facem singuri', sublinia Cătălin Predoiu.

Cătălin Predoiu: "Ceea ce se vede imediat în acest proiect este intoleranța față de o altă putere a statului, justiția, și lupta pentru supremație, în raport de instituția prezidențială".

De asemenea, PMP și USR au criticat documentul, apreciind că este o inițiativă greșită, în condițiile în care Legislativul nu are nevoie de o declarație pentru a-și îndeplini atribuțiile.


Etichete declaratieparlamentCălin Popescu-Tăriceanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live