Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA (continuare) Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florentina Varga

3 Ianuarie 2019
Vizualizari: 527
Comentează add

Toate proiectele prevăzute în programul de guvernare pentru domeniul agriculturii în anul 2018 au fost realizate, a precizat ministrul Petre Daea.

Declarație a ministrului agriculturii, Petre Daea

florentina-varga

Ministrul Petre Daea, ministrul Agriculturii, invitat la Radio România Actualități (Arhivă)

Toate proiectele prevăzute în programul de guvernare pentru domeniul agriculturii în anul 2018 au fost realizate, a precizat astăzi ministrul Petre Daea la prezentarea bilanţului activităţii de anul trecut.

După cum transmite reporterul nostru Florentina Varga, ministrul a menţionat între altele acordarea subvenţiilor la timp şi o evoluţie bună a procesului de refacere şi extindere a sistemului de irigaţii.

Petre Daea consideră că fermierii au căpătat încredere pentru a încheia contracte cu statul de finanţare a instalării şi reabilitării unor astfel de sisteme.

Petre Daea: Am pus în pagina bugetară multianuală peste 1 miliard de euro de la bugetul statului pentru a reface sistemul de irigaţii până la nivelul de 2 milioane de hectare care trebuie să fie funcţionale în 2020.

Până la această dată am pus în mişcare sistemele de irigaţii ca să asigure o suprafaţă de 1, 2 milioane de hectare. S-au încheiat contracte pe 1 milion de hectare de către fermieri.

Alimentăm canalele de irigaţii cu apă gratuit, apă al cărui cost de punere în mişcare, de scoatere din resurse, împinsă pe canale şi adusă la plantă până la staţia de punere sub presiune este susţinut de la bugetul statului.


Etichete ministrul agriculturiiPetre Daea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live