Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

19 Ianuarie 2021
Vizualizari: 193
Comentează add

El cere autorităților să asigure funcționarea centrelor specializate inclusiv sâmbăta și duminica, astfel încât, până în septembrie, 70% din populație să fie imunizată.

Declarație a deputatului PSD, Alexandru Rafila

petruta-dinu

     Alexandru Rafila. Foto: Radio România Oltenia

Deputatul PSD Alexandru Rafila spune că funcționarea defectuoasă a platformei de programare sau includerea în etapa a doua de imunizare a unor categorii de persoane fără prioritizarea lor ar putea împiedica o vaccinare corespunzătoare a cetățenilor.
 
El cere autorităților să asigure funcționarea centrelor specializate inclusiv sâmbăta și duminica, astfel încât, până în septembrie, 70% din populație să fie imunizată.
 
Alexandru Rafila: Sper ca, până la sfârșitul lunii septembrie, această campanie de vaccinare, toate cele trei etape să fie încheiate, ăsta este parcursul corect, ăsta trebuie asumat politic foarte clar de către actualul guvern încât, la sfârșitul lunii septembrie, să putem să redemarăm toate activitățile sociale și economice din România. Nu știu dacă acest lucru se va întâmpla, iar modul în care a debutat această campanie de vaccinare, cu foarte multă mediatizare, mai ales a liderilor politici, în această perioadă legată de această campanie de vaccinare, care sunt în contradicție, până la urmă, cu modul în care ea a demarat mi se pare nepotrivită.
 
Realizator: La rândul său, europarlamentarul PSD Mihai Tudose solicită Comisiei Europene să acționeze urgent pentru a garanta furnizarea numărului necesar de doze pentru imunizarea în masă a populației Uniunii Europene până în vară.
 
Într-o interpelare adresată Comisiei, Mihai Tudose apreciază drept inacceptabile întârzierile de livrare ale Pfizer-BioNTech ce afectează aprovizionare a statelor membre și pun sub semnul întrebării imunizarea celor mai vulnerabile categorii ale populației.
 
În plenul Parlamentului European va avea loc astăzi o dezbatere pe această temă, potrivit paginii de Facebook a PSD, citată de redactorul RRA Petruța Dinu.
 
(PH)
 

Etichete Alexandru RafilaPSDvaccinare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live