Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Miercuri, 21 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Aprilie 2019
Vizualizari: 383
Comentează add

Iohannis a precizat că nu vede efecte ale prelungirii ieşirii Marii Britanii din UE, iar în cazul ieşirii fără acord a subliniat că România va negocia în interesul său.

Declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis privind Brexit, înainte de summit

radiojurnal

 

Înainte de începerea summit-ului de la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat optimist că se va ajunge la o înţelegere pentru o prelungire a Brexit-ului.

Trimisul RRA, Oana Bâlă a precizat că Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că în această etapă nu poate fi acceptată o ieşire a Marii Britanii din UE fără acord şi că cel mai probabil se va accepta o prelungire a Brexit. 

Klaus Iohannis: Din discuţiile care s-au purtat acum, chiar în ultimele zile, ultimele ore, lucrurile arată că în general lumea este dispusă să accepte o prelungire şi poziţia noastră este că nu putem să acceptăm în această etapă o ieşire pe no deal, adică fără acord, şi cred că, până la urmă, se va accepta o prelungire. Încă sunt discuţii şi asta va fi tranşat doar în plen. Dacă această prelungire va fi una mai degrabă scurtă sau va fi una mai lungă, cu siguranţă se vor mai purta discuţii şi pe garanţii în funcţie de raza prelungirii. Sigur avem nevoie de câteva lucruri foarte clare din partea Marii Britanii.

Şeful statului a precizat că nu vede efecte ale prelungirii ieşirii Marii Britanii din Uniune, iar în cazul nefericit al ieşirii fără acord, a subliniat că România va negocia în interesul său.

În ceea ce priveşte summitul de la Sibiu, din 9 mai, se va întâmpla ceea ce s-a planificat, adică se va discuta în continuare despre viitorul UE, a mai spus preşedintele Klaus Ioahannis.


Etichete klaus iohannisbrexitacordnegocieri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live