Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA - continuare Miercuri, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

19 Mai 2017
Vizualizari: 719
Comentează add

O declaraţie drepturilor investitorilor a fost prezentată de Bursa de Valori Bucureşti şi de Asociaţia Profesioniştilor în Investiţii.

Declaraţia drepturilor investitorilor

iulian-olescu

Foto: Arhivă.

O declaraţie drepturilor investitorilor a fost prezentată astăzi de Bursa de Valori Bucureşti şi de Asociaţia Profesioniştilor în Investiţii, în cadrul unei iniţiative intitulate "Investitorii pe primul loc".

Demersul se desfăşoară toată luna mai, în 147 de ţări şi constă în încurajarea comunităţii financiare să pună pe primul loc interesele investitorilor.

Ei trebuie să ştie că sunt 10 drepturi pe care toţi furnizorii de servicii financiare ar trebui să le respecte, spune preşedintele CFA Romania, Adrian Codîrlaşu:

Adrian Codîrlaşu: "Ca principale puncte ale acestei declaraţii, cerinţa ca un provider de servicii financiare să aibă un comportament onest faţă de client şi, de asemenea, acest comportament trebuie să fie în concordanţă cu legislaţia în vigoare. De asemenea, consultanţa care este acordată clienţilor trebuie să fie independentă şi bazată pe o analiză obiectivă, pe fapte, nu pe opinii. De asemenea, interesele investitorilor trebuie să fie pe primul loc şi tratamentul trebuie să fie egal pentru toţi clienţii".

Alte drepturi pe care potenţialii investitori trebuie să le cunoască se referă la obligaţiile furnizorului de servicii financiare de a dezvălui clientului său orice potenţial conflict de interese, de a comunica clar şi complet, inclusiv în ceea ce priveste taxele şi costurile serviciilor prestate şi de a păstra confidenţialitatea tranzacţiilor.

Document: Citiți aici declaraţia drepturilor investitorilor. Sursa: www.cfasociety.org.

FOTO: Declarația drepturilor investitorilor. (Clic pe poză pentru mărire).


Etichete bvbinvestitoriasociatia profesionistilor in investitiiAdrian Codîrlaşutranzactii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live