Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

2 Iulie 2022
Vizualizari: 293
Comentează add

Potrivit unei noi legi, care a intrat în vigoare astăzi, cetățenii români care au procese civile pe rol vor primi deciziile judecătoriilor prin e-mail.

Deciziile instanțelor de judecată vor putea fi transmise și prin e-mail

iulia-gherman

Sală de tribunal. Foto: Arhivă/Facebook.com.

Realizator: Cristian Bâcâin - Reporter: Iulia Gherman
Realizator: A mai fost făcut un pas pentru debirocratizare și digitalizare, de această dată în instanțele de judecată. Potrivit unei noi legi, care a intrat în vigoare astăzi, românii care au procese civile pe rol vor primi deciziile judecătoriilor prin e-mail. Care este procedura aflăm de la Iulia Gherman.

Reporter: Deciziile instanțelor civile vor fi transmise, din oficiu, prin e-mail, doar dacă persoanele implicate în proces au lăsat datele personale necesare din proprie inițiativă sau la solicitarea expresă a judecătorilor. Potrivit noii legislații, care intră de astăzi în vigoare, această comunicare trebuie însoțită de semnătura electronică a completului de judecată. În cazul în care nu există o adresă de e-mail, la care să fie transmise hotărârile instanțelor, actele vor fi furnizate la domiciliu ca și până acum, prin agenții procedurali sau prin poștă, cu o scrisoare recomandată. Procedura se aplică și în cazul constatării unor erori în informarea electronică. În lege se precizează că transmiterea deciziilor este considerată încheiată doar dacă destinatarul confirmă primirea documentelor.


Etichete (ii)sentintee-mail. debirocratizaredigitalizare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live