Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

27 Ianuarie 2021
Vizualizari: 127
Comentează add

Ordonanţa de Urgenţă privind statutul prefecţilor şi subprefecţilor a fost adoptată, practic, statutul acestora va fi cel de deminitar şi nu de înalt funcţionar public.

Decizii luate la şedinţa de guvern

petruta-obrejan

 Foto. gov.ro

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 ianuarie, ora 15:00:06) - S-a terminat şedinţa de guvern, care avut loc astăzi la Palatul Victoria.

Prim-ministrul Florin Cîţu a făcut deja precizările despre deciziile luate. Petruţa Obrejan a urmărit declaraţiile şi este, acum, în direct. Bună ziua!

Reporter: Petruţa Obrejan - Bună ziua! Ordonanţa de Urgenţă privind statutul prefecţilor şi subprefecţilor a fost adoptată, practic, statutul acestora va fi cel de deminitar şi nu de înalt funcţionar public.
 
Au fost, desigur, discuţii legate de viitorul proiect bugetar, care ar putea fi prezentat Parlamentului la finalul săptămânii viitoare, nefiind, însă, exclusă. chiar şi o întârziere de o săptămână, pentru că - spunea premierul Florin Cîţu - că această întârziere este determinată de intenţia Guvernului, de a veni cu un proiect de buget care să menţină încrederea Comisiei Europene şi a investitorilor, dar şi cu un pachet de reforme, pachet, care, va avea efecte vizibile abia în 2024.
 
Premierul a vorbit, totodată, despre importanţa introducerii bugetelor multianuale, iar în privinţa principalelor ţinte bugetare, Florin Cîţu  a spus că acestea vor rămâne aceleaşi, sunt cele cunoscute, deficitul bugetar fiind estimat la 7 - 71% din Produsul Intern Brut.
 
De asemenea, premierul a explicat că proiectul bugetar pentru 2021 este unul foarte important, pentru că va permite relansarea economiei româneşti. Mulţumesc!
 
Realizator: Mulţumesc, Petruţa Obrejan.
 
(PH)
 

Etichete guvernFlorin Cîțu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live