Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE (R) Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Februarie 2021
Vizualizari: 146
Comentează add

Decizii luate în şedinţa de guvern.

Decizii luate în şedinţa de guvern

radiojurnal

 Arhivă Foto: gov.ro.

Guvernul a aprobat joi Ordonanţa de Urgenţă cu măsuri de reducere a unor categorii de cheltuieli şi va adopta vineri proiectul de buget pentru acest an, a anunţat premierul Florin Cîţu.

El a precizat, la finalul şedinţei Executivului că au fost aprobate toate prevederile anunţate deja de săptămâna trecută: păstrarea valorii actuale a punctului de pensie până la începutul lui 2022, anularea sporului de 30 la sută acordat angajaţilor prefecturilor pentru gestionarea crizei sanitare, suspendarea în acest an a acordării voucherelor de vacanţă pentru bugetari sau înlocuirea gratuităţii pe transportul feroviar pentru studenţi cu subvenţionarea 50 la sută a acestor costuri pe toate mijloacele de transport în comun.

În privinţa proiectului de buget, premierul spune acesta a fost avizat pozitiv de specialiştii din Consiliul Fiscal, iar documentul, care va fi adoptat vineri, conţine mici modificări faţă de varianta supusă dezbaterii publice.

Rămân însă nemodificaţi principalii indicatori pe care s-a construit bugetul, cu ţintă de deficit de 7,16 la sută din produsul intern brut şi alocări consistente pentru investiţii.

 

Etichete guvern(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live