Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Dumitrescu

9 Martie 2020
Vizualizari: 1830
Comentează add

Grădiniţele, şcolile şi liceele de stat şi cele private se închid în România începând de miercuri, 11 martie, până pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire, dacă va fi cazul.

Decizii luate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă

cristina-dumitrescu

Grădiniţele, şcolile şi liceele de stat şi cele private se închid în România începând de miercuri, 11 martie, până pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire, dacă va fi cazul.

Decizia a fost luată luni seară de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, iar premierul în exerciţiu, Ludovic Orban, a precizat că măsura este una preventivă, menită să-i ferească pe copii de contaminarea cu coronavirus, în condiţiile în care tot mai mulţi români din Italia au revenit în ţară.

Premierul Orban a explicat că suspendarea cursurilor se va aplica de miercuri încolo, pentru a le permite părinţilor să găsească soluţii pentru supravegherea copiilor care vor sta acasă.


Ludovic Orban: Măsura n-o aplicăm de mâine, măsura o aplicăm de poimâine. Măsura se aplică practic doar pentru opt zile de curs. Am lăsat un timp de adaptare, pentru ca părinţii să găsească o soluţie să aibă grijă de copii în perioadele în care se duc la lucru. De altfel, am mai luat o altă măsură, atât timp cât este posibil, să /se/ efectueze anumite lucrări la domiciliu, atât în privat, cât şi în sectorul public. E o măsură coroborată şi cu această decizie de suspendare a cursurilor în învăţământul preuniversitar.


Realizator: De marţi de la prânz până la sfârşitul lunii se vor suspenda transporturile rutiere de pasageri din şi către Italia, iar supermarketurile vor trebui să dezinfecteze cărucioarele de cumpărături şi să ia măsuri pentru evitarea aglomeraţiei - a decis tot luni Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.


Etichete coronavirusromaniascoliludovic orban

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live