Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Octombrie 2021
Vizualizari: 242
Comentează add

Autorităţile au decis suspendarea operaţiilor şi internările pacienţilor non-covid, care nu reprezintă urgenţe, timp de 30 de zile.

Decizii de urgenţă în sistemul medical

radiojurnal

  Raed Arafat. Foto. gov.ro

Pe fondul presiunii tot mai mari cu care se confruntă sistemul medical şi cel de urgenţă, autorităţile au decis suspendarea operaţiilor şi internările pacienţilor non-covid, care nu reprezintă urgenţe, timp de 30 de zile. Anunţul a fost făcut aseară, de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Raed Arafat: Este una din soluţiile care s-a aplicat în foarte multe ţări când au fost probleme serioase şi când au intrat în valuri grave, cum este valul prin care trecem la acest moment. Suntem nevoiţi să emitem un ordin de 30 de zile, care prevede că, începând cu data emiterii acestuia, managerii unităţilor sanitare publice dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenţii chirurgicale şi pentru alte tratamente şi investigaţii medicale care nu reprezintă o urgenţă. Prevederile nu se aplică femeilor însărcinate, care necesită controale obligatorii, pacienţilor cu afecţiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă, care trebuie să se prezinte periodic pentru monitorizare, investigaţii sau tratament.
 
Raed Arafat a precizat că astăzi autorităţile din România vor activa mecanismul de protecţie civil al Uniunii Europene, în vederea achiziţionării medicamentului Tocilizumab, folosit în tratarea cazurilor de Covid, el a mai spus de asemenea că personalul de la unităţile de primiri urgenţe va fi completat cu medici rezidenţi şi că se vor face ture de 12 ore la spitalele cu deficit de cadre.

Etichete urgentasistem medicalraed arafatinternarimecanismul de protecţie civil al Uniunii EuropeneTocilizumab(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live