Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END Sâmbătă, 24 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Croitorescu, Bruxelles

18 Februarie 2014
Vizualizari: 948
Comentează add

Uniunea Europeană consideră drept exagerată decizia Rusiei de a interzice importul de porci vii şi produse din carne proaspătă de porc din toate cele 28 de ţări comunitare.

Decizia Rusiei privind oprirea importului de porci, "exagerată"

sorin-croitorescu-bruxelles

Foto: Agerpres Arhivă.

Uniunea Europeană consideră drept exagerată decizia Rusiei de a interzice importul de porci vii şi produse din carne proaspătă de porc din toate cele 28 de ţări comunitare din cauza apariţiei unor cazuri de febră porcină africană.

Aprecierea îi aparţine comisarului pentru sănătate, Tonio Borg, şi a fost făcută la încheierea Consiliului Miniştrilor Europeni ai Agriculturii.

"Apreciem că măsura este disproporţionată şi nu corespunde standardelor internaţionale în domeniu şi nici reglementărilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului, pentru că se aplică întregii Uniuni Europene şi nu doar regiunilor afectate.

"Afirm acest lucru, pentru că în timp ce pe tot teritoriul Rusiei au fost identificate 600 de cazuri de infectare, în Uniunea Europeană au apărut doar două cazuri, în Lituania la porci sălbatici, deci nu animale de fermă, aproape de graniţa cu Belarus, iar cu câteva ore în urmă, ministrul polonez al agriculturii a anunţat un caz în ţara sa, tot la un porc sălbatic, la mai puţin de 1 km de frontiera cu Belarus" a explicat Tonio Borg.

În septembrie 2013, Moscova a mai interzis complet şi importurile de vinuri moldoveneşti, motivând că nu ar fi de calitate.

Imediat după decizia Rusiei, Comisia Europeană a decis liberalizarea exporturilor de vin din Republica Moldova în Uniunea Europeană începând cu 1 ianuarie 2014.


Etichete RusiaMoscovaUEporcicarneimporturiComisia EuropeanăTonio BorgOMCLituaniaPoloniaBelarusRepublica Moldovavinuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live