Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Radiojurnal Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

28 Iulie 2020
Vizualizari: 195
Comentează add

Specialiștii recomandă ca autoritățile locale să decidă unde trebuie să se poarte obligatoriu măști în spații publice.

Decizia obligativității măștilor, „la latitudinea autorităților locale”

radiojurnal

Foto: Grupul de Comunicare Strategică.

Specialiștii recomandă ca autoritățile locale să fie lăsate să decidă unde trebuie să se poarte obligatoriu măști în spații publice, a reafirmat astăzi premierul Ludovic Orban. El a explicat că autoritățile locale cunosc cel mai bine situația de pe teren.

Ludovic Orban: Ştim foarte clar că este vorba despre anumite tipuri de activități, de exemplu, pe o faleză, ni s-a semnalat din zona Galați, din zona Brăila că pe faleză este o asemenea aglomerație și că singura soluție de a reduce riscul epidemiologic e purtarea măști. Sunt piețe, sunt târguri, unde de asemenea există o interacțiune foarte apropiată. Decizia o vor lua comitetele județene pentru situații de urgență, analizând foarte bine situația locală, iar măsura va fi numai pe anumite intervale orare, în care există aglomerație, și numai pentru anumite tipuri de activități.

Realizator: Ludovic Orban a mai anunţat că după-amiază se va întruni Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a discuta noi măsuri legate de limitarea programului pentru cluburi şi terase, dar numai acolo unde există pericolul ca virusul să se răspândească în masă, și măsuri mai clare legate de plajă, pentru că și acolo există un risc epidemiologic mare, ne-a transmis redactorul RRA Andrei Șerban.


Etichete (ii)deciziiautoritatilocalemasti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live