Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICA - Succesele muzicii romanesti (R) Luni, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Martie 2019
Vizualizari: 207
Comentează add

Decizia mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim va avea loc numai după finalizarea analizei care se desfăşoară în prezent, anunţă Administraţia Prezidenţială.

"Decizia finală aparţine preşedintelui României"

florin-lepadatu

 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, transmite într-un comunicat de presă că decizia mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim va avea loc numai după finalizarea analizei care se desfăşoară în prezent şi doar cu avizul tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul politicii externe şi al securităţii naţionale.

Decizia finală aparţine preşedintelui României, care este, potrivit Constituţiei, titular al deciziilor de politică externă a României şi reprezentat al ţării noastre în plan extern, se mai arată în comunicat.

Preşedintele consideră că prim-ministrul Viorica Dăncilă demonstrează încă odată "totala sa ignoranţă în domeniul politicii externe şi în ceea ce priveşte luarea unor decizii importante ale statului român".

Administraţia Prezidenţială nu a primit până în prezent analiza care a fost anunţată în repetate rânduri de guvern.

Reacţia preşedintelui României vine după anunţul premierului privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, făcut în cadrul unui discurs rostit la Washington, la Conferinţă Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice, potrivit Rador.


Etichete Klaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live