Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Septembrie 2021
Vizualizari: 676
Comentează add

Este în dezbatere publică un proiect de act normativ privind posibilitatea ca Fondul de Garantare a Asiguraţilor să înceapă plata despăgubirilor la 60 zile de la publicarea în MO.

Decizia ASF de retragere a autorizării City Insurance va apărea în Monitor

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Intrebarea 1

Sigur
Nu
Sigur

Autoritatea de Supraveghere Financiară din România a retras autorizaţia de funcţionare a societăţii City Insurance, care deţine circa jumătate din piaţa de asigurări auto obligatorii, cu peste 3 milioane de clienţi.

După respingerea planului de finanţare pe termen scurt şi a celui de redresare a companiei, ASF a constatat starea de insolvenţă şi a promovat cererea privind deschiderea procedurii falimentului. Fondul de Garantare a Asiguraţilor va prelua cererile de despăgubire de către clienţii City Insurance sau de către terţii vătămaţi într-un accident produs de un beneficiar de poliţă RCA încheiată cu această firmă.

Redactor RRA Iulian Olescu: Fondul de Garantare a Asiguraţilor poate primi cereri de deschidere de dosare de daună şi cereri de plată de despăgubiri, bazate pe acte doveditoare, însă achitarea efectivă a despăgubirilor se poate face numai după evaluarea documentelor şi declararea stării de faliment a City Insurance printr-o hotărâre judecătorească definitivă. În pus, Fondul de Garantare a Asiguraţilor poate plăti maxim 450.000 de lei fiecărui păgubit, în condiţiile în care orice poliţă RCA valabilă acoperă despăgubiri de până la aproximativ 6 milioane de euro pentru vătămări corporale şi deces şi de până la 1,2 milioane de euro pentru daune materiale. În prezent există un proiect de act normativ aflat în faza de dezbatere publică ce prevede posibilitatea ca Fondul de Garantare a Asiguraţilor să înceapă plata despăgubirilor la 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei ASF de retragere a autorizaţiei de funcţionare, chiar dacă instanţa nu a emis încă o hotărâre definitivă privind falimentul.


Etichete Autoritatea de Supraveghere FinanciarăCity InsuranceFondul de Garantare Asiguraţilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live