Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 07 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

15 Decembrie 2018
Vizualizari: 518
Comentează add

O serie de manifestări comemorative au loc la Timişoara, pentru a marca 29 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989.

Decembrie 1989. Manifestări comemorative la Timişoara

alina-bujanca

Arhivă foto.

O serie de manifestări comemorative au loc, astăzi, la Timişoara pentru a marca 29 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989.

Un marş pentru libertate şi rememorarea momentelor de început ale Revoluţiei sunt evenimentele principale ale zilei, despre care ne vorbeşte corespondenta RRA, Alina Bujancă:

Reporter: Timişorenii vor rememora în această seară primele manifestări ale protestelor care au dus la declanşarea Revoluţei şi în final la căderea comunismului.

Evenimentele vor începe la ora 18:00 în Piaţa Maria, în faţa Parohiei Reformate, unde în urmă cu 29 de ani se adunaseră mai mulţi enoriaşi pentru a-l apăra pe pastorul László Tőkés, ameninţat cu evacuarea de securitate.

Vor fie evocate întâmplările petrecute acum aproape trei decenii, după care se va porni într-un marş al libertăţii până în Piaţa Victoriei.

Manifestările vor continua şi în zilele următoare cu depuneri de coloane de flori, pelerinaje şi marşuri în locurile şi pe traseele cele mai semnificative ale Revoluţiei, precum şi cu numeroase evenimente educative pentru tineri şi spectacole aniversare


Etichete manifestări comemorativeTimişoara29 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live