Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

21 August 2014
Vizualizari: 1338
Comentează add

Franţa a cerut membrilor permanenţi ai Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, dar şi ţărilor vecine Irakului şi Siriei să acţioneze în comun împotriva Statului Islamic.

Decapitarea jurnalistului american, "o crimă abominabilă"

alex-olaru

Jurnalistul american James Foley (portocaliu) alături de un terorist al Statului Islamic. Foto: captură youtube.com

Statele Unite şi partenerii europeni vor acţiona în comun pentru a-i neutraliza pe jihadiştii Statului Islamic, grupare care controlează zone importante din Irak şi Siria şi care recent a ucis prin decapitare un jurnalist american.

Miercuri seară, preşedintele Barack Obama a precizat public că ţara sa va face tot ce este necesar pentru a-şi apăra cetăţenii, iar mesajul său a fost în concordanţă cu reacţia statelor vest-europene.

Ultima în şirul reacţiilor internaţionale faţă de uciderea brutală a jurnalistului James Foley este cea a secretarului general a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, care a catalogat atacul drept o "crimă abominabilă".

Mesaje dure de revoltă au venit şi de la înalţi responsabili britanici, francezi sau germani.

Franţa a cerut membrilor permanenţi ai Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, dar şi ţărilor vecine Irakului şi Siriei să acţioneze în comun împotriva Statului Islamic.

Totodată, responsabili guvernamentali din Germania şi Italia au anunţat, citaţi de agenţiile internaţionale de presă, că sunt gata să livreze armament kurzilor irakieni, în încercarea de a opri ofensiva jihadiştilor.

France Presse notează că după difuzarea imaginilor cu decapitarea jurnalistului James Foley, forţele americane au lansat noi lovituri aeriene împotriva Statului Islamic în  Irak.


Etichete SUAFranţaGermaniaConsiliu SecuritateONUIrakSiriajurnalistdecapitareBarack ObamaStatul Islamic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live