Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

21 August 2015
Vizualizari: 1274
Comentează add

Nivelul Dunării va scădea în continuare însă pe sectorul Călăraşi-Brăila, zonă unde autorităţile fac eforturi pentru a menţine circulaţia pe şenalul navigabil.

Debitul Dunării a crescut uşor

maria-mandita-galati

Arhivă foto: ugal.ro.

Ploile din ultimele zile din bazinul Dunării au adus şi o uşoară creştere a debitului fluviului la intrarea în ţară, care este acum de 2.400 de metri cubi pe secundă faţă de cei 2.300 înregistraţi în ultima perioadă.

Este însă mult sub valoarea medie multianuală.

Nivelul Dunării va fi în continuare în scădere pe sectorul Călăraşi-Brăila, zonă unde autorităţile fac eforturi pentru a menţine circulaţia pe şenalul navigabil.

Pentru menţinerea adâncimilor minime de siguranţă pentru navigaţie, Administraţia Fluvială a Dunării de Jos are patru complexe de dragaj care acţionează pe Dunărea fluvială la Şeimeni, aval de Cernavodă, la Albăneşti, la Giurgeni-Vadu Oii şi la Ostrovul Lupului.

Săptămâna viitoare urmează să înceapă dragările şi la Bechet şi Corabia - a mai informat Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi.

Precipitaţiile au dus însă la o creştere a rezervei de apă în sol, astfel încât lucrările de însămânţare la culturile de rapiţă şi orz se vor efectua în bune condiţii, apreciază meteorologii.  


Etichete Dunăredebitnivelnavigaţieploiadâncimedragare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live