Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL - continuare Duminică, 25 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Helmis

14 Decembrie 2013
Vizualizari: 2673
Comentează add

"Gongul Thaliei" este simbolul longevităţii şi al evoluţiei spirituale a slujitorilor scenei care marchează şi 200 de ani de istorie a teatrului în Bucureşti.

De ziua sa, Radu Beligan a inaugurat "Gongul Thaliei" De ziua sa, Radu Beligan a inaugurat "Gongul Thaliei"  - Conține galerie foto

mihaela-helmis

Radu Beligan la inaugurarea "Gongului Thaliei". Foto: Ana Maria Helmis

În Piaţa Timpului din capitală marele actor Radu Beligan a inaugurat, cu puţin timp în urmă, "Gongul Thaliei" - simbolul longevităţii şi al evoluţiei spirituale a slujitorilor scenei care marchează şi 200 de ani de istorie a teatrului în Bucureşti.

Maestrul scenei româneşti, Radu Beligan, împlineşte astăzi 95 de ani.

În cinstea maestrului Radu Beligan un moment sărbătoresc, în Piaţa Timpului în care 200 de nume importante pentru teatrul românesc sunt înscrise fie pe stele, fie pe o bordură care va păstra pentru totdeauna amintirea acestui moment: 200 de ani de teatru în Bucureşti şi de astăzi un gong care a fost bătut din momentul în care este sărbătorit Radu Beligan. 

"După tot acest timp pot să afirm, cu evidentă satisfacţie, că nobila meserie căreia mi-am dedicat existenţa este în continuare la loc de cinste în sufletele românilor. Teatrul este locul unde odată ce s-a bătut gongul i-a naştere un miracol", a spus Radu Beligan. 

Sâmbătă seară, Radu Beligan îşi va sărbători ziua de naştere pe scena Teatrului Metropolis, în noul spectacol "Lecţia de violoncel" de Mona Radu, în regia lui Felix Alexa.

Duminică, el va primi titlul de cel mai longeviv actor încă în activitate, din partea reprezentanţilor Cărţii Recordurilor Guinness.


Etichete Exclusiv RadioŞtiri BucureştiGongul ThalieiRadu BeliganceremonieinaugurarePiaţa Timpului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live