Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 13 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

10 Mai 2018
Vizualizari: 2927
Comentează add

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi alteţa Sa regală, Principele Radu au participat, de Ziua Regalităţii, la ceremonia de la Academia Tehnică Militară.

De Ziua Regalităţii, Academia Tehnică Militară denumită "Ferdinand I"

radu-dobritoiu

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală, Principele Radu au participat, de Ziua Regalităţii, la ceremonia de la Academia Tehnică Militară, instituţie care a primit astăzi denumirea onorifică "Ferdinand I". Evenimentul a avut loc în prezenţa ministrului apărării naţionale Mihai Fifor.

Personalitatea istorică, militară şi academică a Regelui "Ferdinand I" constituie motivul care a stat la baza deciziei Senatului Universitar al Academiei Tehnice Militare de a conferi acest nume onorific universităţii politehnice militare, în anul în care românii sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire, considerat cel mai important act din istoria poporului român. Ceremonia sa. desfăşurat în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, cu ocazia Zilei Regalităţii şi în apropierea împlinirii, de către Academia Tehnică Militară,  a 69 de ani de existenţă neîntreruptă a învăţământului politehnic militar.

Ministrul apărării naţionale Mihai Fifor a declarat:

Atribuirea denumirii "Ferdinand I" Academiei Tehnice Militare, în an centenar, vorbeşte de la sine despre preţuirea pe care Armata României o acordă ctitorilor acestei ţări. Nu întâmplător am ales împreună cu Casa Regală acest nume pentru că Armata României se leagă de personalitatea Regelui Ferdinand I cel care, putem spune, a făurit România modernă. Mulţumim pe această cale familiei regale, Casei Regale, pentru că au acceptat ca Academia Tehnică Militară să poarte acest nume începând cu această zi.
 


Etichete Academia Ferdinand IAcademia Tehnica MilitaraMihai FiforMajestatea Sa MargaretaCustodele CoroaneiMihai Fifor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live