Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Vineri, 03 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Autor

Mihaela Helmis

12 Februarie 2019
Vizualizari: 935
Comentează add

Cartea de lut (2006) conține versuri dedicate locului natal, incizate pe ceramica in forme asemanatoare tablitelor de la Tartaria de pe Mures.

De lut, de lacrimi, de lemn - Cărțile de la Vidra De lut, de lacrimi, de lemn - Cărțile de la Vidra  - Conține audio

mihaela-helmis

AUDIO: Documentar.

Incepand din 2006, Carolina Ilica a expus o serie de 12 Carti Neconventionale (Cartile de la Vidra Plangand de-atata frumusete; Cartea de Lut; Cartea de Lana; Cartea de Lemn; Cartea de Borangic; Cartea de Lacrimi etc), utilizand pentru versurile sale alte suporturi materiale decat hartia.

Cartea de lut (2006) conține versuri dedicate locului natal, incizate pe ceramica in forme asemanatoare tablitelor de la Tartaria de pe Mures.

Cartea de Lana (2007) utilizează un alt material traditional si contine poezii brodate sau pictate pe lana, impodobite cu stravechi sorturi femeiesti din costumul popular banatean de sarbatoare.

Cartea de lemn (2008) aduna poezii crestine folosind ca suport obiecte traditionale din lem din diferite zone romanesti.

Cartea de lacrimi (2011) contine elegii închinate mamei poetei, brodate pe vechi stergare din casa natala din Muntii Apuseni.

Poem in poem,DE LUT, DE LACRIMI, DE LEMN- e  povestea  radiofonică  a celor 12  Carti scrise pe materiale neconventionale  ,subintitulata de poeta Carolina Ilica „Plangand de-atata frumuseţe“  şi încheiata cu Cartea Marii Uniri - acum  şi în forma  unui inedit audio-book , cu o hartă de suflet a Ţării , de pus în ramă.


Etichete cartile de la vidraCarolina Ilica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live