Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Noiembrie 2020
Vizualizari: 217
Comentează add

Sunt restricții degate de circulație în zona carantinată. Se limitează și nr de persoane în incinta magazinelor, astfel încât să se asigure 8 metri pătraţi pt fiecare.

De la miezul nopții, municipiul Satu Mare a intrat în carantină pt 14 zile

radiojurnal

De la miezul nopții, municipiul Satu Mare, a intrat în carantină pentru 14 zile, având o incidenţă mare a infectărilor cu coronavirus. Și în municipiul reședință de județ, Bistriţa se instituie carantină de la ora 5:00 dimineaţa. 

Pe lângă municipiul Satu Mare mai sunt alte trei comune ale judeţului, unde în zilele următoare există şanse mari să fie instituită carantina.

Corespondentul RRA, Sergiu Podină, a transmis o serie de detalii legate de restricțiile prevăzute.

Sergiu Podină: Este strict interzisă intrarea şi ieşirea din zona carantinată pe alte căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice, de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere. Cetăţenii trebuie să ştie că în intervalul orelor 5:00 - 23:00 este interzisă circulaţia în afara locuinţei sau gospodăriei, excepţiile fiind cele menţionate în declaraţia pe propria răspundere, care trebuie completată şi fără de care riscăm sancţiuni contravenţionale. De menţionat este faptul că vor putea circula fără declaraţie acele persoane care pot prezenta o legitimaţie de muncă sau adeverinţă din partea angajatorului, care să ateste că aceştia se deplasează în interes de serviciu. Se limitează programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 21:00. De asemenea, se limitează numărul de persoane în incinta magazinelor, hipermarketurilor la maxim 30%, iar în cazul centrelor comerciale se limitează accesul persoanelor, astfel încât să se asigure 8 metri pătraţi pentru o persoană, cu respectarea normelor de distanţare fizică. 


Etichete municipiul Satu Marecarantină 14 zilerată infectare marecovid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live