Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

3 August 2021
Vizualizari: 548
Comentează add

Un profesor străbate 2.200 kilometri pe râuri, cu barca pneumatică, pentru conştientizarea protejării mediului acvatic.

"De la Baia Mare la Baziaș la Sulina cu barca" - 2.200 kilometri pe râuri "De la Baia Mare la Baziaș la Sulina cu barca" - 2.200 kilometri pe râuri - Conține video

sergiu-stet

Horea Naşcu la începutul traseului Baia Mare-Baziaș-Sulina.       Foto: https://www.facebook.com/horea.nascu.

Profesorul Horea Naşcu de la Universitatea de Nord din Baia Mare a pornit într-un voiaj cu o barcă pneumatică de peste 2.200 de kilometri, pe râuri şi fluviul Dunărea din România, Ungaria şi Serbia, din judeţul Maramureş până la Sulina, scopul acestei inedite călătorii de circa 40 de zile fiind sensibilizarea populaţiei cu privire la necesitatea protejării mediului înconjurător, în special a mediului acvatic.
 
 

Agerpres transmite că traseul pe care şi l-a asumat Horea Naşcu a început de pe râul Săsar şi continuă pe râurile Lăpuş, Someş, Tisa, iar apoi pe Dunăre, până la Sulina.
 
Demersul său este susţinut de către Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş, a anunţat marţi, 3 august, preşedintele instituţiei, Ionel Bogdan.
 
"Lectorul universitar Horea Naşcu a pornit (sâmbătă, 31 iulie, la ora 16,01), în cursa nautică ce vizează parcurgerea a peste 2.200 de kilometri, pe cinci râuri, şi anume: Săsar, Lăpuş, Someş (din România şi Ungaria), Tisa (din Ungaria şi Serbia) şi Dunăre (din Serbia şi România). Pe parcursul a 40 de zile, Horea Naşcu se va îndrepta spre kilometrul 0 al Dunării, cu scopul de a trage un semnal de sensibilizare şi responsabilitate în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător şi în special a mediului acvatic (...) Horea Naşcu are toată susţinerea mea şi a Consiliului Judeţean Maramureş în realizarea acestui proiect şi sunt mândru că avem în Maramureş oameni ambiţioşi, inovatori, care luptă pentru mediu şi pentru protejarea acestuia", a declarat preşedintele CJ Maramureş, Ionel Bogdan.
 
Temerarul Horea Naşcu foloseşte pentru voiajul său nautic o ambarcaţiune Intex Mariner 3. 
 

Etichete Horea NaşcuDeltăMaramureșSulinaSăsarLăpușSomeșTisaIntex Mariner 3aventurăexpedițieexplorareAvram IancuUca Marinescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live