Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Aprilie 2015
Vizualizari: 1419
Comentează add

Ministrul sănătății a informat unitățile spitalicești ca pacienţii care prezintă cardul de sănătate să primească servicii, chiar dacă spitalele nu sunt pregătite, după 1 mai.

De la 1 mai, serviciile medicale numai pe baza cardului de sănătate

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a atenţionat spitalele că după 1 mai sunt obligate să acorde asistenţă medicală pacienţilor care prezintă card de sănătate, chiar dacă nu au sistemul de validare funcţional.

El a transmis direcţiilor de sănătate publică o informare prin care precizează că dacă utilizarea cardurilor de sănătate nu este posibilă din culpa unitatii spitaliceşti, costurile serviciilor acordate vor fi suportate de către spital din venituri proprii.

Avertismentul vine după ce presa a semnalat că în multe unităţi medicale fie nu există cititoare de card, fie nu sunt instalate, sau personalul nu este instruit.

Peste o săptămână, cardul de sănătate devine singura modalitate prin care pacienţii pot primi servicii medicale decontate.

În caz de spitalizare continuă, utilizarea cardului se face la internarea şi externarea din spital.


Etichete ministrul sanatatiiNicolae Banicioiu1 maiasistenta medicalapacienticardul de sanatateavertismentinternareexternare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live