Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 20 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dragomir

14 Iulie 2021
Vizualizari: 387
Comentează add

De la 1 august, în Bucureşti, se va putea circula cu un bilet comun valabil atât pentru metrou, cât şi pentru transportul de suprafaţă.

De la 1 august apar bilete comune STB-Metrorex. Prețul călătoriei crește

mihaela-dragomir

 Magistrala 5. Foto: Răzvan Stancu.

De la 1 august, în Bucureşti, se va putea circula cu un bilet comun valabil atât pentru metrou, cât şi pentru transportul de suprafaţă. Costul unui astfel de bilet STB-Metrorex va fi de 5 lei.

Autorităţile spun că este un prim pas spre integrarea transportului în comun din capitală şi zona metropolitană.

Armonizarea tarifelor implică şi o creştere de preţuri, care ar urma să se reflecte în condiţiile de călătorie. Redactorul nostru Mihaela Dragomir are detalii:

Reporter: În prezent, o călătorie cu autobuzul sau tramvaiul în Bucureşti costă 1,30 de lei, dar de la 1 august călătorii vor plăti 3 lei.

Tot atât va costa şi o călătorie cu metroul, care acum este 2,50 lei. Ministerul Transporturilor spune că vor apărea şi bilete comune, care vor oferi acces timp de 90 de minute atât în reţeaua STB, cât şi la Metrou.

Pentru acestea, călătorii vor scoate din buzunar 5 lei. Un abonament de 24 de ore pentru transportul de suprafaţă va costa 8 lei, un abonament comun STB-Metrourex va fi 14 lei.

Oferta mai are, de asemenea, abonamente de o lună, şase luni sau un an, care vor avea preţuri cuprinse între 80 de lei separat pentru fiecare dintre reţele pe lună şi 1.200 de lei pentru un abonament comun valabil 12 luni.

În cazul STB, aceasta este prima actualizare a tarifelor de călătorie din 2008, iar la metrou ultima ajustare a preţurilor a fost în 2014.

Ministerul Transporturilor precizează că încasările suplimentare se vor reflecta direct în condiţiile de călătorie prin investiţiile prin care cele două companii le vor putea efectua.


Etichete stbmetrorextarifebilet comuntransportbucuresti(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live