Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Luni, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

15 Mai 2019
Vizualizari: 874
Comentează add

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care modifică legea taximetriei va intra în vigoare începând de joi.

De joi, noi reguli în taximetrie

alex-lancuzov

Foto: Arhivă/ Agerpres.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care modifică legea taximetriei intră în vigoare mâine şi permite sancţionarea directă a şoferilor care fac transporturi de persoane contra cost, fără a avea autorizaţie conform legii.

Şoferii riscă amenzi de peste 25.000 de lei, dar şi reţinerea documentelor autoturismului - a explicat pentru Radio România Actualităţi, Andra Arsintescu, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere Bucureşti:

Andra Arsintescu: În cazul în care nu au autorizaţia de transport în regim taxi sau închiriere se vor sancționa cu o amendă cuprinsă între 25.000 de lei și 50.000 de lei, iar în cazul în care autorizația de taxi sau închiriere nu este valabilă, sancțiunea este cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei.
Reporter: Pe lângă sancțiunile financiare?
Andra Arsintescu: Pe lângă sancțiunile acestea se suspendă și dreptul de a utiliza autovehiculul, ridicându-se și plăcuțele cu numerele de înmatriculare pe o perioadă de şase luni.

În urmă cu o lună, reprezentanţii Guvernului au promis că vor emite un act normativ care să reglementeze şi transportul alternativ cu ajutorul unor platforme digitale.

Ministerul Transporturilor a anunţat formarea unui grup de lucru, însă proiectul de act normativ încă nu este gata.

Recent, la o dezbatere în parlament, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, preciza că piaţa de transport de persoane din România trebuie să includă şi aplicaţiile moderne, dar reglementate.


Etichete taximetrielege

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live