Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Aprilie 2019
Vizualizari: 554
Comentează add

Evenimentul a reunit sute de persoane, majoritatea tineri, care au aflat mai multe despre alegeri şi despre temele europene majore.

"De data asta, eu votez!" o campanie de mobilizare la vot a tinerilor

radiojurnal

 

Reprezentanţa Comisiei Europene în România a lansat joi, 18 aprilie, la Timişoara, o campanie naţională de mobilizare la vot a tinerilor, la alegerile europarlamentare, intitulată "De data asta, eu votez!".

Evenimentul a reunit sute de persoane, majoritatea tineri, care au aflat mai multe despre alegeri şi despre temele europene majore.

Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea, a explicat şi care este importanţa actualelor alegeri europarlamentare.

"Aproximativ 75% din legile care se aplică în România sunt decise la Bruxelles şi la Strasboug, de către instituţiile europene, acolo unde românii sunt reprezentaţi de cei pe care îi vor vota pe 26 mai. Anul acesta, iarăşi, foarte important, pentru că Europa este la o răscruce de drumuri. Există clar o nemulţumire legitimă a unor cetăţeni, avem mai multe studii care ne arată şi care este sursa acestei nemulţumiri, este un model de creştere economică care a dus, pe de o parte, la scăderea sărăciei, pe de altă parte la creşterea inegalităţilor sociale. Dacă vrem să avem o construcţie consensuală la care să participe toată lumea, este foarte important să recuperăm această categorie de cetăţeni, care, acum, se simt abandonaţi", a declarat şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea.


Etichete "De data astaeu votez!"Angela CristeavotTimişoaraComisia Europeană,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live