Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

27 Noiembrie 2018
Vizualizari: 2760
Comentează add

Au fost prezentate noile ţinute de oraş pentru trupele de uscat ale Armatei României.

De Centenar Armata României are uniforme noi de oraş

radu-dobritoiu

Noile ţinute de oraş pentru forţele terestre şi aeriene ale Armatei României au fost prezentate astăzi la Cercul Militar Naţional din Bucureşti. Aceste modele sunt propuse pro bono de către Alexandru Ciucu – designer vestimentar și furnizor oficial al Casei Regale a României. Prezentarea noilor ţinute a avut loc în prezenţa ministrului apărării naţionale Gabriel Leş şi a şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Achiziția țesăturilor și crearea noilor modele de uniformă s-a realizat tot pro bono de către designerul Alexandru Ciucu.

Crearea noilor uniforme militare de oraș și de serviciu a avut în vedere toate categoriile de personal militar și va cuprinde întreaga gamă de articole vestimentare militare.

În primele luni ale anului 2019, modelele propuse vor fi prezentate în garnizoanele din ţară, pentru ca militarii, în activitate sau în rezervă, să îşi exprime opinia, sub forma unor chestionare de evaluare.

Ulterior acestui demers, se va desfăşura testarea operaţională a noilor modele, pentru a se putea trece la echiparea Armatei României cu noile uniforme militare de oraş şi de serviciu.

Compunerea noilor modele de uniformă este stabilită prin prevederile H.G. 809/1994 privind aprobarea normelor de echipare, în timp de pace, a personalului din instituțiile publice aparținând Sectorului de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, cu completările ulterioare.
 


Etichete tinute noi Armatatinute de oras Forte terestreUniforme de oras Armata RomanieiFortele terestreArmata RomanieiGabriel Lesgeneral Nicolae Ciuca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live