Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Lavinia Vasiliu

23 Mai 2016
Vizualizari: 3498
Comentează add

Recent a avut loc lansarea cărţii pentru copii „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?” de Adina Rosetti şi ilustrat de Cristiana Radu.

De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură? De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură? - Conține audio

lavinia-vasiliu

 

Noi, adulţii, uităm uneori să ne punem întrebări despre lucruri atât de evidente şi esenţiale, cum ar fi: de ce au spiriduşii note proaste la matematică, de ce cântă zmeii de dragoste sau de ce nu pot locui dragonii la bloc.

Câteva răspunsuri aţi putea găsi în volumul pentru copii, recent lansat, „De ce zboară vrăjitoarele pe mătură şi alte 10 întrebări fantastice”, semnat de Adina Rosetti şi minunat ilustrat de Cristiana Radu, apărut la editura Curtea Veche.  

Adina Rosetti: „M-a amuzat să aduc personaje de basm în contemporan, să trimit spiriduşii la şcoală, să pun căpcăunii să-şi deschidă restaurante, pe Făt-Frumos să-şi ia maşină...

Am în carte un balaur care se apucă să folosească tableta, ca să-şi mai uşureze viaţa, pentru că e foarte ocupat, are 7 capete şi fiecare are câte 1000 de griji.”

Cartea Adinei Rosetti s-a născut din poveştile imaginate seara, la culcare, pentru copiii ei.

Cristiana Radu trăieşte în Regatul Foii de Hârtie şi în Ţinutul din Vârful Creionului, unde lucrurile sunt frumoase şi foarte colorate.

Cristiana Radu: „Pentru mine este foarte interesant acest dialog cu poveştile, pe de o parte îmi vin idei de acolo, iar pe de altă parte din viaţa de zi cu zi.

Sunt fericită să experimentez cu tot felul de texturi, culori, linii, lumea mea e foarte colorată şi cred că tuturor le plac nişte desene vesele, expresive, care să transmită un sentiment, o emoţie.”


Etichete cărţi pentru copiiAdina RosettiCristiana RaduDe ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live