Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA (R) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

2 Mai 2014
Vizualizari: 1528
Comentează add

De la Lisabona la Atena, zeci de mii de oameni au criticat în stradă politicile de austeritate. În Italia şi Turcia au avut loc ciocniri între manifestanţi şi poliţie.

De 1 Mai, europenii au cerut locuri de muncă mai bune

mihaela-mihai

Ciocniri între manifestanţi şi poliţia din Torino. Foto: captură Youtube

Ziua Internaţională a Muncii, 1 Mai, a fost un bun prilej pentru sindicatele din mai multe ţări de pe continent să organizeze demonstraţii în care au cerut guvernelor locuri de muncă mai bune şi salarii mai mari.

În Rusia, manifestaţiile au semănat cu defilările din comunism, în Turcia au avut loc ciocniri între demonstranţi şi poliţie.

De la Lisabona la Atena, zeci de mii de oameni au ieşit în stradă la apelul sindicatelor pentru a critica politicile de austeritate.

În oraşul italian Torino au avut loc ciocniri între poliţie şi sute de manifestanţi.

Şi zeci de mii de spanioli au demonstrat de 1 Mai pentru a cere locuri de muncă de calitate, fără de care, spun ei, nu există recuperare economică.

Potrivit corespondentului RRA, Annamaria Damian, sindicatele spaniole i-au cerut joi premierului Mariano Rajoy o schimbare a politicii economice şi un plan împotriva sărăciei care afectează multe familii.

Două milioane de oameni la manifestaţiile din Rusia

În Rusia, sindicatele au reluat o tradiţie din fosta Uniune Sovietică şi au defilat în Piaţa Roşie din Moscova, pentru prima oară după 1991.

Au fost prezente aproape 100 de mii de persoane.

Pe întreg teritoriul Rusiei au participat la manifestaţiile de Ziua Muncii peste două milioane de persoane potrivit liderilor sindicali.

Ciocniri în Turcia

Numai în Crimeea, anexată recent de Moscova, aproximativ 60 de mii de persoane au defilat purtând steaguri ruseşti şi portrete ale preşedintelui Vladimir Putin.

1 Mai a fost în Turcia prilej pentru noi ciocniri între poliţie şi manifestanţi.

La Istanbul, cel mai mare oraş al ţării, forţele de ordine au folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene împotriva sutelor de persoane care au încercat să demonstreze în Piaţa Taksim, sfidând o interdicţie impusă de autorităţi.

Peste 50 de manifestanţi au fost răniţi, iar aproape 140 au fost reţinuţi.


Etichete 1 MaiprotesteausteritateSpaniaPortugaliaItaliaTorinoLisabonaMoscovaRusiamanifestaţieciocniri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live