Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Constanţa

31 Iulie 2020
Vizualizari: 381
Comentează add

În zonele de promenadă de pe litoral – faleze, piațete, parcuri de distracții și agrement – purtarea măştii va fi obligatorie în intervalul orar 18 – 24.

De sâmbătă, 1 august, noi reguli pe litoral

radio-romania-constanta

 

Purtarea măştii în spaţiile deschise unde nu se poate păstra distanţarea socială devine obligatorie de la 1 august, a anunţat prefectul Constanţei, George Niculescu, la finalul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. 
 
Este vorba despre spaţii precum pieţe, oboare, târguri, curţile lăcaşelor de cult, peroanele gărilor, staţiile de autobuz, spații exterioare ale instituțiilor și autorităților publice, delfinariu, precum și în locurile în care se desfășoară spectacole în exterior, dar şi în orice loc unde se formează aglomerări de persoane, în exterior, pe domeniul public și nu se poate respecta distanțarea fizică recomandată de 2 metri.
 
De asemenea, în zonele de promenadă de pe litoral – faleze, piațete, parcuri de distracții și agrement – purtarea măştii va fi obligatorie în intervalul orar 18 – 24.
 
"Această decizie a fost luată în urma analizei prezentate de către DSP de risc de transmitere a virusului şi în urma unei adrese primită din partea IPJ Constanţa în ceea ce priveşte valorile de trafic şi fluxul de persoane în aceste intervale orare", a declarat prefectul.
 
La recomandarea DSP Constanța, în CJSU s-a votat, în unanimitate, introducerea în Planul Alb de organizare a sistemului sanitar județean dedicat COVID-19, a Spitalului Municipal Mangalia, cu 36 de paturi, ca unitate suport care va putea interna și trata pacienți cu noul coronavirus.
 
De asemenea, membrii CJSU au discutat despre centrele de carantinare propuse de DSP Constanța, în conformitate cu Legea 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. Astfel, taberele aparținând DJST, cu un total de 592 de locuri disponibile, au fost propuse ca centre de carantinare, proiect votat favorabil în CJSU.
 
"Sunt măsuri importante pe care le-am luat, cu sprijinul colegilor din CJSU, pentru limitarea efectelor pandemiei. Cetățenii trebuie să înțeleagă faptul că aceste măsuri vin în sprijinul lor, a celor dragi lor și a sănătății tuturor constănțenilor. Mi-aș fi dorit să nu fim nevoiți să luăm astfel de măsuri, pe care mulți le vor considera nepopulare, dar care sunt necesare pentru a trece cu bine peste această încercare. Nu trebuie să uităm faptul că, în ultimele luni, atât cetățenii, cât și autoritățile, au depus eforturi foarte mari în această luptă. Nu vreau să cred că totul a fost în zadar, din contră, îmi doresc ca oamenii să rămână, în continuare, responsabili", a declarat George-Sergiu Niculescu, prefectul județului Constanța.
 
În judeţul Constanţa au fost confirmate 27 de cazuri de infectare cu virusul SARS-Cov-2, în ultimele 24 de ore. 

Etichete litoralturismurgență

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live