Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Leu

31 Mai 2020
Vizualizari: 366
Comentează add

Şi după 1 iunie suntem obligați să purtăm mască de protecție în spațiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

De luni va intra în vigoare o nouă etapă de relaxare a restricţiilor

adriana-leu

Mâine intră în vigoare o nouă etapă de relaxare a restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus: se vor redeschide terasele și plajele, și se vor relua unele competiții sportive și spectacolele în aer liber cu până la 500 de spectatori, de asemenea se va putea călători în afara localității fără declarație și se va relua transportul internațional feroviar și rutier. Rămân însă în vigoare și unele restricții.

Şi după 1 iunie suntem obligați să purtăm mască de protecție în spațiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă.

Masca trebuie pusă astfel încât să fie acoperite atât nasul, cât și gura.

Unitățile de învățământ rămân închise, fiind organizate doar cursuri de pregătire pentru elevii care sunt în clase terminale şi urmează să susțină examene, cei de clasa a VIII-a și a XII-a.

Se menține și măsura carantinării sau izolării persoanelor care vin în țară din străinătate, excepție fac șoferii autovehiculelor de transport marfă care au peste 2,5 tone, parlamentarii şi personalul din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, dar și piloții și personalul navigant.

Rămân închise magazinele mari în care își desfășoară activitatea mai multe firme, dar și sălile de fitness sau de jocuri de noroc, piscinele și zonele de tratament balnear, și locurile de joacă aflate în spații închise. Instituțiile și magazinele deschise sunt în continuare obligate să ia temperatura celor care vor să intre și să le asigure dezinfectant.

Sunt interzise în continuare evenimentele private la care participă mai mult de persoane, organizate în spații închise.

De asemenea, rămân suspendate cursele aeriene spre și dinspre: Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, Statele Unite și Turcia.


Etichete (ii)restrictiirelaxare1 iunie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live