Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (R) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

22 Octombrie 2021
Vizualizari: 652
Comentează add

De luni, certificatul verde COVID care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală devine obligatoriu.

De luni, certificatul verde COVID devine obligatoriu

florin-lepadatu

    Foto: www.facebook/Ro Vaccinare.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - De luni, certificatul verde COVID, care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală, nu și testarea negativă, devine obligatoriu pentru aproape toate activitățile, cu excepția magazinelor alimentare și a farmaciilor.

Redevine obligatorie și masca de protecție peste tot în spațiul închis sau în aer liber.

Guvernul vrea să limiteze, în acest fel, răspândirea coronavirusului într-un moment în care sistemul sanitar din România este suprasolicitat de zecile de mii de bolnavi de COVID-19, din care aproape 2.000 au nevoie de îngrijire la Terapie Intensivă.

Petruța Obrejan cu detalii despre restricțiile ce vor fi aplicate de luni în România: "De luni, 25 octombrie, accesul populației în magazinele alimentare și supermarketuri se va face ca și până acum, respectând normele sanitare, spune secretarul de stat Raed Arafat. Însă în mall-uri vor intra doar cei care prezint certificatul verde, fiind vaccinați sau trecuți prin boală.


Raed Arafat: Pentru magazinele esențiale se intră cu măsurile de sănătate publică, dar fără certificat verde. În rest se intră pe certificat verde, persoane vaccinate sau trecute prin boală. Și atenționăm că folosirea unui certificat care este fals, care este împrumutat sau care nu este al persoanei respective duce la deschiderea unui dosar penal, de fapt, se consideră infracțiune.

Vor putea intra în instituțiile publice doar persoanele care prezintă certificatul verde. Regula nu se va aplica însă celor care lucrează acolo.


Raed Arafat: La intrare în clădirile publice, în clădirile oficiale este obligatorie prezentarea certificatului verde pentru vaccinat, sau trecut prin boală, sau testat pentru toți care sunt din afara sistemului, care lucrează în clădirea respectivă, adică, vizitatori, oameni care vin cu orice treabă, vor trebui să prezinte certificatul.

Angajatorii la care lucrează cel puțin 50 de persoane simultan vor trebui, de luni, să organizeze programul de lucru al acestora, fie prin telemuncă, schimburi sau decalarea programului."

Tot de luni, grădinițele, școlile și liceele publice sau private intră într-o vacanță forțată de două săptămâni.

Nu vor putea funcționa nici unitățile de tip afterschool, însă creșele vor rămâne deschise.

u

Etichete certificat verde

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live