Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 August 2022
Vizualizari: 495
Comentează add

David Popovici a reuşit ieri să câştige medalia de aur şi să bată recordul mondial în finala probei de 100 de metri liber, de la Campionatele Europene de Nataţie pentru seniori.

David Popovici- medalie de aur cu record mondial la CE de natație

radiojurnal

     David Popovici. Foto: Agerpres.

La doar 17 ani, juniorul David Popovici a reuşit ieri să câştige medalia de aur şi să bată recordul mondial în finala probei de 100 de metri liber, de la Campionatele Europene de Nataţie pentru seniori, de la Roma. Cu un timp de 46 de secunde şi 86 de sutimi, Popovici a devenit cel mai rapid înotător din lume pe distanţa de 100 de metri.
 
Anterior, vineri seara, în calificări, sportivul român doborâse deja recordul european, pe aceeaşi distanţă - 100 de metri. Timpul cu care a intrat ieri în istorie, a fost cu 5 sutimi de secundă mai bun decât vechiul record, al lui César Cielo Filho. Acesta fusese stabilit în 2009, tot la Roma. Înotătorul brazilian, l-a felicitat pe David Popovici, pe reţelele de socializare.
 
César Cielo Filho: Ştiam că vine ziua asta şi a venit. Recordul meu mondial la liber pe 100 de metri a fost doborât după 13 ani. Felicitări, David Popovici! Acesta este sportul de înaltă performanţă, evoluţia constantă. Mă bucur şi sunt fericit să fi avut acest record imens pentru atâţia ani! Acum  momentul este al tău, îl meriţi! Există un nou cel mai rapid om din lume pe 100 de metri şi este doar la început./denisse
 

Etichete David Popovicimedalie de au

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live