Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 14 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Bone

31 Iulie 2018
Vizualizari: 847
Comentează add

Atena se pregăteşte să încheie în 20 august al treilea program de asistenţă financiară. Datoria publică a Greciei este de aproximativ 180% din PIB, cea mai ridicată din zona euro.

Datoria Greciei ridică probleme mari în continuare

dragos-bone

  Prim-ministrul grec Alexis Tsipras. Foto: Arhivă.

Datoria Greciei este sustenabilă pe termen mediu, dar pe termen lung este incertă, se arată într-un raport publicat azi de Fondul Monetar Internaţional.

Instituţia este rezervată că Grecia va reuşi să ajungă la o creştere nominală anuală medie a PIB-ului de 3,1%, de acum şi până în 2060, sau la un excedent bugetar de 2,4% din PIB în aceeaşi perioadă.

Guvernele din zona euro au reuşit în iunie, după îndelungi negocieri, să ajungă la un acord îndelung aşteptat pentru reducerea datoriei Greciei. Acordul prevede prelungirea cu zece ani a scadenţei unor împrumuturi de 96 de miliarde de euro din programul de asistenţă financiară.

Maturitatea creditelor a fost prelungită cu 10 ani. Atena se pregăteşte să încheie în 20 august al treilea program de asistenţă financiară. Datoria publică a Greciei este de aproximativ 180% din PIB, cea mai ridicată din zona euro - scrie agenţia Reuters.


Etichete GreciadatorieFMIscadenţăsustenabilitatebaniasistenţăProdus Intern BrutPIB

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live